Facebook

Strynø er også på Facebook,
hvor du kan følge dagligdagen,
se billeder og læse meget mere.

Følg os også på Facebook ikon
(Nyt vindue)

lamser204x153.jpg

Alarmberedskab

Ring 112
ved brand, sygdom eller ulykke
link til mere info

Hjem Flyt til Strynø Portrætter af nye strynboere
Alarm 112

Strynø har et akutberedskab som rykker ud ved opkald til alarmcentralen. Det er meget vigtig at ringe 112, oplys navn, sted og hvad der er sket, så er hjælpen på vej. På Strynø Brovej er der en landingsplads for helikopter. Alarmcentralen arrangerer den nødvendige hjælp. Læs følgende ...

Bliver du akut syg eller kommer til skade.

Hvad gør man, når man bliver akut syg eller kommer til skade, når man er på Strynø?

Hvis du vurderer at sygdommen eller tilskadekomsten ikke er livstruende, ringer du til vagtlægen og aftaler evt. nærmere med ham. Hvis vagtlægen så vurderer, at situationen er akut, skal han kontakte alarmcentralen, så der kan komme ambulance (og færge/ekstra færge) eller helikopter. Vurderer du, at situationen er mere alvorlig eller endda livstruende, ringer du til 1-1-2. Ligesom i resten af landet.

Når man på alarmcentralen (politiets) hører, at problemet er lægefagligt, bliver man stillet om til en AMK-vagtcentral (Akut Medicinsk Koordinations-vagtcentral), hvor du kommer til at tale med lægefagligt personale og du kan fortælle om dit problem. Også dette som i resten af landet.

Når man på AMK-centralen har fået de nødvendige oplysninger, sender de et udkald til ambulance (og færge/ekstra færge) eller helikopter. Også dette som i resten af landet.

Så kommer det specielle på Strynø:

AMK-centralen aktiverer også Akutberedskabet på Strynø. Det er en gruppe mennesker, der, ud over almindeligt 1. hjælps kursus, har gennemgået og løbende gennemgår en indgående træning i at hjælpe personer i alle former for nød.

Assistancen fra Akutgruppen er fremme hos dig 3-5 minutter efter udkaldet fra AMK-centralen.

Akutgruppen medbringer deres eget udstyr, ilt, sug, hjertestarter etc. De vil så hjælpe til ambulance eller helikopter ankommer. Arbejdsopgaverne er alt fra at holde i hånd (berolige) til at genoplive med hjertemassage og hjertestarter.

Akutgruppen blev startet i 2004 og på det tidspunkt finansieret af fondsmidler. Nu er den med uddannelse og udstyr kommet ind under det præhospitale i Region Syddanmark. Der har siden starten været ca. et udkald pr. måned, så gruppen har været aktiv og fået en del erfaring i at assistere.

Klik her og få hele historien om Strynø Akutgruppe......

helikopter

(Foto: Arne Ramhøj)

 

Strynø © 2008 - Webudvikling og CMS Wied Webdesign