Hjem Gæst på Strynø Historier fra Strynø
Pendlerhistorier

Anne, sygeplejerske, pendler til Svendborg

Jeg arbejder på deltid som sygeplejerske i Svendborg, og har vagter både dag, nat og weekender. En dagvagt for mig starter med, at jeg tager morgenfærgen kl. 5.55 fra Strynø hvor jeg spiser morgenmad, hygger og snakker med det faste hold af morgenpendlerne. Det passer med at jeg kan tage færgen hjem kl 16, og nå at hente de små børn i institutionen. En nattevagt betyder, at jeg tager den sidste færge fra Strynø, og kan nå at sove lidt når jeg når frem inden vagten begynder.

Weekendvagter i dagvagt betyder at jeg ikke kan komme på arbejde med en morgenfærge. Derfor overnatter jeg på min arbejdsplads ca. hver 6. uge i weekenden, og arbejder intenst så jeg kan komme hjem og holde en masse samlede fridage efterfølgende.

På Strynø har jeg en hverdag som mor og delemor, og et økologisk landbrug jeg hjælper min mand med at passe.”

Rie, jurist, pendler til Odense

Jeg arbejder 28 timer som jurist i HR-afdelingen på Odense Universitets Hospital. Jeg har rimeligt fleksible arbejdstider, og har fri hver onsdag. Jeg møder enten kl 7.15 (færgen 5.55) eller 8.30 (færgen 7.10). De fleste dage kører jeg hjem kl. 15 og tager færgen hjem kl. 16.

Folk bliver tit forskrækkede når jeg fortæller at jeg kører de 65 km til arbejde, men det er knap så langt som fra Odense til Kolding eller Vejle som mange jo pendler til dagligt, så det må være inde i hovedet at det opfattes som langt. Trafikforholdene er gode og jeg rammer Odense enten før eller efter myldretid så jeg sidder ikke i kø. Min mand arbejder på øen, og børnene kører vi jo heller ikke rundt mere, så samlet set kører familien mindre end da vi boede i Tommerup. Det er bare mig der kører alle familiens kilometer.”

Anne Marie Hansen, pædagog, døgninstitution i Rudkøbing

Jeg tager færgen kl. 5.55 hver morgen, hvor jeg nyder min morgenkaffe og snakker lidt med de andre pendlere. Da jeg møder tidligt kan jeg nå 14.40 retur til Strynø.

Jeg flyttede til Strynø i 2012 sammen med min voksne søn, som dengang læste til lærer i Ollerup, hvor han dagligt cyklede til.”

Ole Hansen, smed, SH Group Svendborg

For at kunne møde kl. 7 i Svendborg tager jeg færgen hver dag kl. 5.55. Jeg arbejder fuld tid, så jeg kommer retur med færgen kl. 16. Jeg er alenefar og bor på en lille gård i kanten af Strynø By. Jeg har en stor køkkenhave og lidt husdyr, og god plads til at rode med maskiner. Den gård jeg bor på er mine forældres, og jeg er vokset op på Strynø”.

Claus Andersen, IT-nørd, GEOPARTNER Landinspektører A/S

Jeg kører til Odense 4 dage om ugen, og har herudover en fast hjemmearbejdsdag. Jeg kan i høj grad selv planlægge min arbejdstid, så jeg ikke har spildtid i hver ende af dagen. Jeg tager morgenfærgen 5.55, og har altid morgenmad og kaffe med. Jeg kører fra Odense lidt i kl. 15 og når færgen kl. 16.

På Strynø er jeg far til 5 børn i alderen 0-9 år, og gift med Lene som er præst på Strynø og i Rudkøbing-Simmerbølle Pastorat”.

(Retur til historier fra Strynø)
(Retur til menuen)

 

Strynø © 2008 - Webudvikling og CMS Wied Webdesign