Facebook

Strynø er også på Facebook,
hvor du kan følge dagligdagen,
se billeder og læse meget mere.

Følg os også på Facebook ikon
(Nyt vindue)

sol1.jpg

Alarmberedskab

Ring 112
ved brand, sygdom eller ulykke
link til mere info

Hjem Aktivitetskalender Detaljer - Foredrag på Mejeriet: "Smagen af øl" (husk tilmelding)

Email Udskriv

Aktivitetskalender

Arrangementoplysninger 

Arrangement:
Foredrag på Mejeriet: "Smagen af øl" (husk tilmelding)
Dato:
25.09.2018 19.00
Hvor:
Spisestedet Mejeriet -
Kategori:
Foredrag

Beskrivelse

Vi glæder os til videnskab efter vildskab  :- )
Dette første foredrag koster som det eneste foredrag  30 kr at deltage i,  begrundet i at der serveres smagsprøver af en række øl .
Føler du dig beklemt ved at skåle med flere tusind deltagere , så er dette foredrag ikke noget for dig !!!!!
Der er indtil nu tilmeldt 86 lokationer som deltager i ølsmagning og foredrag.
Vi tror på at der er interesse for foredraget derfor har vi købt adgang til 30 deltagere skal vi købe mere så skal du tilmelde dig hurtigt, vi har stor risikovillighed, såååååååå: 
Derfor er det vigtigt at du tilmelder dig !!! hvis du ønsker at overvære og smage.
Tilmelding inden den 1 sep.
Der er ikke muligt at komme uden tilmelding !
Vi ”brygger” på en passende menu til denne aften.
Da vi nærmer os Oktober må pølser og ”beirhalle” inspirere
Så det bliver varm kartoffelsalat og grillpølser

-------------------------------------------

Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma, om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver. Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper.

Mennesket har kunnet brygge øl i næsten 10.000 år, fordi brygprocessen som udgangspunkt er en simpel og en helt naturlig proces som kombinerer spiring af byg – dvs. maltning – med gæring.

Selv om processen tilsyneladende er enkel, så er smagen af øl alligevel resultatet af en meget kompleks interaktion mellem de anvendte råmaterialer – primært de forskellige malt- og humletyper – samt valget af gær og den anvendte brygproces.
Der er identificeret over 700 forskellige aromakomponenter i øl, og der føjes jævnligt nye til listen.

I dette foredrag vil du høre om gærens betydning for øllets aroma og om maltens indflydelse på øllets farve, smag og smagsholdbarhed. Du får også indsigt i humlens rolle som smags- og aromagiver, og forelæserne vil også diskutere brygprocessens betydning og hvordan man laver alkoholfrit øl.

Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget.

Ølbrygning er en avanceret bioteknologisk proces hvor brygmestre nøje afstemmer råvarerne og hvor mæskning, urtkogning og gæring overvåges og styres. Det kræver højteknologisk produktionsudstyr for præcis styring af de adskillelige parametre der er nødvendige for gentagen fremstilling af øl af høj kvalitet. (Klik for større billede)

Forskellige kornsorter som byg, hvede, rug og havre er råmaterialer til brygning af øl. Når du på øl-etiketten ser at øllen indeholder malt – som sammen med vand, humle og gær udgør de grundlæggende råvarer for ølbrygning – er det en betegnelse for spiret korn som er tørret. (Klik for større billede)

Sted

Hvor?:
Spisestedet Mejeriet   -   Hjemmeside

Strynø © 2008 - Webudvikling og CMS Wied Webdesign